Over stilte - geannuleerd -

vervangen door lezing Kunst en stilte

Boekvoorstelling

Waerbeke annuleert de boekvoorstelling 'over stilte' wegens de coronamaatregelen. Wellicht wordt het uitgesteld naar een latere datum. Van zodra die bekend is, vindt u alle info terug op waerbeke.be.

ZINDERING biedt alvast een waardig alternatief programma aan voor de boekvoorstelling: cultuurjournaliste Virginie Platteau gaat in haar lezing 'Kunst en stilte' dieper in op het belang van stilte in de kunsten. "Een verkenning aan de rand van waarover met niet spreken, maar ook niet zwijgen kan". Lees hier alle informatie.

Het publiek wordt via mail op de hoogte gebracht van de wijziging in het programma.

***

David Le Breton is niet enkel docent antropologie en sociologie aan de Universiteit van Straatsburg. Hij is ook een wereldautoriteit in het onderzoek naar de motieven voor risicogedrag, pijnervaringen en stiltebeleving. Over dat laatste heeft hij het in zijn boek Du silence dat vertaald werd door Joris Capenberghs. Waerbeke vzw stelt deze vertaling officieel voor in de context van Zindering tijdens een gesprek met VRT-journaliste Kristien Bonneure, Joris Capenberghs en Virginie Platteau.

Kristien Bonneure is VRT-journalist en stilteliefhebber.

‘Plots klinkt daar de unieke stem van David Le Breton. Een antropoloog die vrij en onomwonden over stilte spreekt. En zelf verbaasd is met zoveel woorden het fijne weefsel van stilte te hebben beschreven.’

— Le MondeOver stilte – David Le Breton

Kristien Bonneure in gesprek met Joris Capenberghs (vertaler), Virginie Platteau (curator Zinderende Stilte) e.a.


10.12.2021
19:00 — 20:00

Cultuurcentrum Mechelen
Minderbroedersgang
Mechelen

Gratis.
Aanmelding via mechelen@festival.be
Een productie van Waerbeke vzw